Myndigheten för Samhällsskydd & Beredskap som etablissemangets slagträ

0
Dan Eliasson från MSB

Egor Putilov är en journalist och repporter från Samhällsnytt, en av Sveriges största nyhetssajter. De artiklar och det grävande som utförs av Putilov är ofta av invandringskritisk och systemkritisk karaktär. Så som man skulle kunna förvänta sig av Samhällsnytt.

Putilov har nyligen undersökt vad som föregick på Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB) under valet 2018. Putilov har granskat deras myndighets-epost som är allmänna handlingar och vad som fanns under locket är häpnadsväckande.

På MSB finns någonting som kallas Enheten mot yttre informationspåverkan denna avdelning leds av Mikael Tofvesson. Enhetens syfte skall (beroende på vem man frågar) vara att motarbeta ryska och andra yttre påverkansoperationer riktade mot Sverige. Speciellt inför det svenska riksdagsvalet 2018.
Somliga påstår att ryska staten igenom desinformations- och påverkanskampanjer försökt påverka bland andra valen i USA 2017 och i Sverige 2018.

Enligt många andra är den så kallade ryska påverkan villfarelser som bara existerar i gammelmedia och etablissemangets huvuden. Där de flesta som kallas ryska troll generellt sett är systemkritiker eller invandringskritiker utan kopplingar till främmande makt.
Det är svårt att veta vad man skall tro idag när alla tycks ropa varg. Eller troll.

Putilov avslöjar att några av de som har mejlkontakt med Tofvesson är journalister och politiker tillhörande etablissemanget som använder MSB chefen som en kontaktperson att rikta sig till för att på olika sätt stävja konkurrenter och politiska motståndare.

Etablissemangsmedia tipsar MSB

Lindberg mejlar till myndigheten på en formalia som är så familjär och rak att Mikael Tofvesson och Lindberg förefaller passerat förstanamn-basis med varandra. Tonen i Anders Lindbergs mejl till MSB-chefen framstår nästan som befallande. Aftonbladet-pampen beordrar myndigheten att genast gå in och lösa problemet, som i det publicerade fallet var en facebook-grupp vid namn ”Forum Sverige” som Anders Lindberg uppfattade som suspekt.

Mikael Tofvesson svarar Lindberg att Sveriges Radios Ekot -redaktion redan hade ringt med samma angivelse som Aftonbladet. Men att han inte ville ”riskera att rota i individers yttrandefrihet”. Man tackar!

På en och samma dag kan alltså en suspekt men liten facebook-grupp få både SR Ekot och Aftonbladet att kontakta MSBs chef för informationspåverkan vilket får en att undra; hur många tips får MSBs avdelning för informationspåverkan dagligen ? Hur mycket resurser spenderar gammelmedia på att tipsa MSB om vad gammelmedia uppfattar som subversiva eller fejk i sociala medier?

Moderaterna ber MSB att tysta kritiker

Nordisk Ungdoms kampanj moderatpolitik.nu har felaktigt kallats för en rysk påverkanskampanj av MSB.
– Någonting Patrik Forsén gjorde narr av under en flygbladsutdelning för kampanjen där han på frågan från Täby-moderaterna Anna Maria Coraza Bildt och Richard Herrey ”Varifrån kommer ni?”, svarade “Vi är ryska troll från uralbergen!”. Gammelpolitikerna var inte roade åt att de mindre populära delarna av den moderata politiken lyftes fram i ljuset av aktivisterna från moderatpolitik-kampanjen.
Moderaternas aktivister började filma och fota aktivisterna från moderatpolitk -kampanjen. Se klippet på youtube. Förmodligen skickade moderaternas aktivister desa fotografier till diverse myndigheter.

Reaktionerna på Nordisk Ungdoms kampanj når nu toppen av partiet och kugghjulen hos etablissemangets myndigheter sätts nu i gång för att stoppa den sanningsenliga kampanjen moderatpolitik.nu!

Egor Putilovs gräv visar oss att moderaternas Tom Samuelsson skriver till MSB och beklagar sig över Nordisk Ungdoms kampanj https://moderatpolitik.nu/ i ett mejl där han ber MSB att göra eftersökningar i kampanjens ursprung och försöka ta ner kampanjens webbsajt, man utreder möjligheter att lagföra kampanjens aktivister och skapare. Man skickar till och med ut sina valarbetare på vägar och torg för att förstöra de valaffischer som kommer från kampanjen!

Moderaterna har enligt mejlen kontaktat webbhotellet Loopia för att försöka spåra webbsajtens ursprung bakåt men misslyckats. Dock inte tack vare Loopia som tydligen är mer än villiga att berätta för moderaterna och vem som än frågar om sina kunders webbplatsers ursprung.

Mikael Tofvesson från MSB skriver på twitter om Egor Putilovs avslöjande att Putilovs uppladdande av bilden skulle vara ett självmål eftersom den ”avslöjar” moderatpolitik.nu -kampanjen som fejk och inte alls kommer ifrån de riktiga moderaterna.

Mikael Tofvesson verkar helt missa den humor och den uppenbara satir som genomsyrar hela moderatpolitik.nu kampanjen. Eller är det så att han, tillsammans med gammelmedia och gammelpartierna lider av vanföreställningar i a-la Don Quijote?

Aktivist 10

Egor Putilovs artikel i Samhällsnytt – https://samnytt.se/msbs-interna-mejl-avslojar-myndigheten-forbereder-antidemokratisk-kupp/
Egor Putilov på Twitter – https://twitter.com/EgorPutilo
Mikael Tofvesson på Twitter – https://twitter.com/TofvessonMikael
Anders Lindberg på Twitter – https://twitter.com/anderslindberg
Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap – https://www.msb.se/sv/Om-MSB/Sa-arbetar-MSB/