MSB: Nordisk Ungdom en del av utländsk valpåverkan

0

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, med den hårt kritiserade Dan Eliasson i spetsen, har sammanställt en lista över incidenter som de betraktar som valpåverkan. Flera av incidenterna kan kopplas till Nordisk Ungdom och organisationen pekas specifikt ut i en av incidenterna. 

I ett samtal med Johan Andersson från Granskning Sverige bekräftar MSB:s Annelie Bergholm Söder att MSB enbart följer utländsk valpåverkan. Varför bland andra Nordisk Ungdom klassas som utländsk valpåverkan får Johan aldrig något vettigt svar på.

MSB har helt uppenbart fått tydliga riktlinjer om att på olika sätt fabricera ihop lögner om utländsk valpåverkan, ryska troll och twitter-botar för att efter valet kunna bortförklara varför det svenska folket reser sig mot den politiska eliten och dess partier.

Hur Nordisk Ungdoms kampanj moderatpolitik.nu överhuvudtaget dyker upp på MSB:s radar bör oroa även den mest inbitne trotjänaren till den svenska staten. I en valrörelse i ett normalt fungerande land brukar inte politiska kampanjer klassas som valpåverkan, varken utländsk eller inhemsk.

Patrik Forsén

 

Relaterat:

Moderatpolitik.nu kampanjar i STHLM

 

https://nyadagbladet.se/debatt/den-agendasattande-journalistiken-undergraver-demokratin/