Slaveri under islam?

2

Vad folk lätt missar är att det kan bli mycket värre, vilket både nutida och historiska exempel visar och dessa är öden ingen förtjänar. Unga svenska pojkar och flickor kan växa upp i en mycket tuffare verklighet än vi ens vågar tänka oss. Det som är svårt att greppa är dock att en tänkt extrem framtid, en värld i slaveri, är verklighet för vissa redan i detta nu.

Nästa gång du ser en ung svensk tjej med en muslimsk man, kanske hon bär hijab eller på annat sätt signalerar att hon lämnat den västerländska kulturen för den islamska, tänk på denna historia – kanske är hennes situation mer komplicerad än du tror. Det är Daily Mail som publicerat historien om den engelska flickan Sarah som vi ska berätta lite mer om.

När Sarah var 15 år kidnappades hon utanför en matvaruaffär i en engelsk småstad för att hållas som slav. Gänget som kidnappade henne bestod i huvudsak av muslimer med pakistansk bakgrund som livnärde sig på knarkhandel. Under hela 12 års tid våldtogs hon, drogades, tvångsgiftes, genomförde tvångsaborter, misshandlades och tvingades till att städa och laga mat.

Historien är bara toppen på ett isberg, det är istället 1000-tals och åter 1000-tals offer i denna skandal som aldrig tycks ta slut med de ”brittiska” grooming-gängen. Vi har tidigare berättat om de uppskattningsvis 1400 offren som med myndigheternas goda minne våldtogs av muslimska grooming-gäng (ja, av en och annan brittisk tjänsteman också, kräken som tillåter det ske måste ju få sin belöning) under loppet av 16 år i enbart staden Rotherham.

Åter till Sarah, kombinationen av att hon tvingades ta droger för att hålla sig lugn, misshandlades om hon inte lydde och systematisk nedbruten genom våldtäkter kuvade den 15 åriga flickan till underkastelse. Hon fick också reda på att hennes familj skulle straffas om hon flydde eller om hon avslöjade var hon var. I en uppmärksammad intervju på Sky nyligen berättar ett annat offer i en alltför liknande situation, att förövarna sagt att de skulle spränga hennes föräldrars hus döda hennes far och våldta hennes mor om hon rymde.

Hennes bror hittade henne bara en vecka efter att hon först kidnappades. Han kunde inte vara säker på att hon var där i just det huset men på något sätt hade han fått reda på det. Han togs sig in i huset på nedervåningen och hamnade i slagsmål med de muslimska männen där. Sarah som satt instängd i ett rum på övervåningen vågade aldrig skrika av rädsla för att han skulle bli allvarligt skadad om hon avslöjade sig.

Kan brodern hitta henne på bara några dagar kan man tycka att det vore ett lätt jobb för polisen att befria henne, men de vägrade att ingripa. De ville inte ens ta upp en anmälan om henne som försvunnen när hennes föräldrar försökte! Polisen gjorde absolut ingenting under alla dessa tolv år! Men det är inte bara polisen som inte ingrep, grannar ska ha vetat vad som pågått men inte vågat ingripa och de sociala, skolan och sjukvården stod passiva och tittade på.

En särskilt bisarr sak är att sjukvården gladeligen genomförde abort efter abort, hela åtta aborter tvingades hon genomgå varav en när barnet var i femte månaden. Hon hade värkar i 24 timmar innan läkaren var tvungen att kirurgiskt gå in och döda barnet. Tänk på det, för en minderårig sexslav ställde sjukvården upp med aborter utan att meddela någon, inte ens föräldrarna. Det är samma i Sverige där minderåriga kan göra abort ”anonymt” och i våra skolor delas p-piller och kondomer ut till minderåriga gratis och utan godkännande av föräldrarna. Varför kan man fråga sig, för vem är den ”sexuella frigörelsen” till för egentligen?

Det muslimska civilsamhället och moskéerna med imamer i spetsen ställde upp för att skydda slaveriet, bland annat blev hon gift enligt Islamsk sed, skild enligt islamsk sed för att senare bara bli gift med en annan muslimsk man. Det hela är välkänt i muslimska länder och är en form av institutionaliserad prostitution. En gång under utredningen efter att hon flytt blev hon förhörd av en muslimsk polis som under förhöret stängde av bandspelaren och sa till henne att det är lika bra att hon drar tillbaka anmälan för hon har inga bevis som håller.

Hon tvingades att lära sig läsa koranen på arabiska och fick endast tala de pakistanska språken Urdu och Punjabi. Hon tvingades gå klädd i muslimska kläder och bar huvudduk. Sarah kom att utveckla vad hon själv beskriver som ett Stockholmssyndrom visavi gängets ledare, hela hennes värld kretsade runt mannen och i varje detalj var hon helt beroende av hans vilja. Sarah lyckades tillslut fly, misshandlad och sargad blev hon inlagd på ett sjukhus och historien började rullas upp. Men tre år har nu utredningen pågått och inget åtal har väckts än. Jurister från Christian Legal Centre hjälper henne med juridisk hjälp men myndigheterna verkar hittills oberörda, det återstår att se om publiciteten som nu uppstått förändrar något.

Tidigare i år dömdes Tommy Robinson till fängelse i en blixtinkallad hemlig procedur för att han uppmärksammat ett annat grooming-gäng. Tydligen vill inte myndigheter att det hela ska bli allt för allmänt känt. Ingen förtjänar Sarahs öde och det är vår, din och min, plikt att förhindra att fler drabbas för våra makthavare kommer inte göra det.

Björn Herstad

 

Läs mer:

Med lagen som vapen – den repressiva staten

Rotherhamvåldtäkterna – Skandalernas skandal