När masken faller: ”den största trollfabriken är väljarna själva” – Olle Nykvist på Hallands Nyheter

0

Det största hotet mot demokratin är förljugna politiker och agendasättande journalister. Det är de som urholkar det förtroende som en gång fanns för våra institutioner. Det är de som sprider lögner och misstro i samhället. Det är de som angriper och stigmatiserar oroliga medborgare som ställer helt rimliga frågor.

Ska demokratin kunna fungera måste politikerna vara ärliga. Vi måste kunna lite på att de kommer att genomföra den politik de säger. För om vi röstar på politiker som säger en sak men gör en annan undermineras själva grunden och syftet med det demokratiska styrelseskicket. I en normalare tid hade journalisterna ihärdigt granskat och ifrågasatt vad politikerna håller på med.

Nu uppmärksammas Nordisk Ungdom för sin “Tuffe Uffe” kampanj på moderatpolitik.nu där de informerar om åtgärder moderater har stött och ibland genomfört. Exempelvis 50 kronor i tandvårdsavgift för illegala invandrare eller att Ulf Kristensson har propagerat för ett komplett avskaffande av landets gränser eller att de har haft en riksdagsman knuten till Muslimska Brödraskapet, en i många länder terroriststämplad organisation.

Att informera om detta är tydligen väldigt upprörande. Att politikernas lögner kommer fram i ljuset är inget journalisterna tycker är bra. Alla större tidningar har rapporterat om det hela i indignerande ordalag men ingen berör det faktum att budskapet är sant. Istället för att granskas tillåts moderaterna, med journalisternas goda minne, att plocka invandringskritiska röster.

Vi minns att det var borgarna med Moderaterna i spetsen som öppnade gränserna på vid gavel 1991 och vi minns Fredrik Reinfelds ”öppna era hjärtan”-tal och den efterföljande kollapsen av allt vad gränskontroller heter. Det är lögnaktiga politiker och agendasättande vänsterblivna journalister som är hotet mot demokratin och samhället. Inte folkliga protester, medborgare som diskuterar på nätet eller den nyhetsrapportering som sker av alternativ media.

Sällan faller masken mer flagrant än när Olle Nyqvist på Hallands Nyheter igår publicerade sin artikel ”Hotet kommer även inifrån” där han öppet och utan krusiduller konstaterar att ”den största trollfabriken är väljarna själva”. Där har vi det – du är varken en medborgare eller medmänniska längre. Du är ett troll!

Björn Herstad