Politiska fångar?

0

Just nu kliver en större skara unga män från bland annat Nordisk Ungdom in i rättssalen, åtalade för att ha framfört en åsikt, åtalade för att ha haft modet att stå upp mot ett enat och fientligt etablissemang. Åtalade för att ha kritiserat det mest omhuldade jippot den svenska staten kan uppbåda – Gaypride!

Det var under Gaypride 2017 som aktivister från bland annat Nordisk Ungdom genomförde en spontan och fredlig protestaktion som stoppade tåget en kortare stund. De framförde kritik mot sexualiseringen av barn och krävde att dessa skulle skyddas från ”festivalens” dekadens. ”Rädda barnen från pervo-festivalen” ska aktivisterna ha skanderat samt hållit upp en banderoll med texten ”Rädda barnen”. Tidigare år har de protesterat under parollen “Värna kärnfamiljen”.

Vi såg detsamma i England tidigare i år när Tommy Robinson försökte belyste dömda pedofiler och då fängslades han helt sonika i en riktigt rättsvidrig och hemlig process. Kommer samma ske även här i Sverige? Åtal har visserligen duggat tätt sista tiden mot stackars pensionärer som skriver på nätet om vad som hänt med deras land, eller utsatta kvinnor som beskriver vad de varit med om eller unga rånoffer som talar ut om deras utsatthet.

Kan dessa aktivister förvänta sig rättvisa? Kan vi lita på domstolarna? Det är upp till bevis nu för de sista resterna av rättsstaten att visa att vi kan det! Eller tänker ni försöka fängsla oss alla?

Björn Herstad