Rapport från protesterna mot FN:s migrationsavtal

2

Idag söndag var det demonstration och protester på Mynttorget där en stor folksamling samlats för att protestera gemensamt mot FN:s migrationsavtal. Ett avtal som kommer sätta den nationella suveräniteten ur spel samtidigt som den kommer öka på den globala migrationen. 

Vi från Mynttorgsaktivisterna & Nordisk Ungdom deltog på “Demonstrationen mot FN:s Global compact for migration” som det hela kallades med en grupp på 30-40 personer. Det var med blandade känslor vi närmade oss Mynttorget, Stockholms mest kända torg där vi trampat många mil för att hålla värmen under våra månatliga “tysta manifestationer” som vi hade under ett drygt år. Dessa la vi på is under valrörelsen då annan aktivism pockade på.

Överraskande nog så fanns ett hundratal medborgare på plats redan när vi kom fram. Mynttorgsaktivisterna hade sin fana och Nordisk Ungdom bar sin banderoll med texten “Hellre folkomröstning än folkutbyte”. Jag startade Mynttorgsaktivisternas livestream ganska omgående som ni kan se på vår Youtubekanal.

Katerina Janouch var talare nummer ett – som visade sig vara en lyckad satsning då hon är den “krutdurk” deltagarna behövde. Hennes ord om situationen i landet gick rätt in i känslocentrat och stämningen av kampvilja steg och spred en värme som var välkommen i det något ruggiga väder som Stockholm bjöd på. Övriga talare var Mikael Eriksson (arrangör, från Populisterna), John Bouvin, Lennart Matikainen, Jan Tullberg och Håkan Bergmark (arrangör, från Populisterna). Dessa herrar talade om migrationen och dess konsekvenser den givit – och kommer att ge. Jag tror inte ovan nämnda talare behöver inte någon närmare presentation.

Andra tongivande profiler som fanns på plats bland deltagarna var delar från Alternativ för Sveriges ledning. Ta en titt på våra livestream så ser ni “publikhavet” som i svenskvänliga mått var stort. Jag fick många bud under mina 3 sändningar. Övervägande tippade på runt 1000 deltagare vilket är helt fantastiskt.

Jag uppmanade folk på sista sändningen att ta kontakt med oss via mail eller Instagram då vi gärna vill ha fler aktivister ute på gatan och kommentarerna under sändningarna signalerade ett driv som vi gärna tar emot. Tillsammans är vi starka och hjälp behövs ute på gatan. Mot slutet så tog jag tillfället i akt att berätta om vårt sociala projekt “Blå korset” och hur folk kan stötta vår aktivism och sociala arbete.

Ulrika Hallgren