Fredrik Hagberg: “Lugnt, värdigt och kraftfullt”

0

Nordisk Ungdom har precis genomfört den första manifestation på 25 år som nått fram till Karl den XII staty i Kungsträdgården. Vi vill med det visa att det finns ett hopp för framtiden och att vi kommer vara med och också forma den. Fredrik Hagberg, Nordisk Ungdoms talesman, kommenterar här kort genomförandet rent organisatoriskt.

Nordisk Ungdom har under flera år tränat och agerat i publika miljöer, vi har lärt oss att inte låta nerverna påverka, bedöma situationen och agera som en enhet. Vi har med grupper manövrerat och utfört manifestationer och aktioner i massiva folksamlingar och med fientliga grupper tätt inpå. Intelligens och smidighet parat med en väl fungerande kärna som klarar av att hålla ihop mentalt och agera rationellt även i stressade situationer är vad vi bygger.

Sverige är i behov av mer ordning och reda, ett fokuserat rättframt agerande, en genomtänkt manlighet och en förmåga att möta utmaningar på ett kreativt sätt. En framtid där pojkar och unga män växer upp till att ta mer ansvar, inte mindre. Vi vill inte ha kaos och personer med bristande självkontroll eller ett självdestruktivt beteende. Vi vill bygga ett bättre Sverige och vi har bestämt oss att själva vara del i den förändringen som måste till, till det letar vi efter de bästa, de som har förmågan att göra skillnad på riktigt.

Manifestationen den 30 november förflöt lugnt och värdigt. Vänstern var på plats som väntat, det är något som vi planerar för och kan hantera om det behövs, de utgjorde dock inget hot för dagen. Den enda ordningsstörning som uppstod var en utbrytning av en mindre grupp på ca 15 personer som avvek i strid med våra funktionärers instruktioner. Det är svårt att inte dra slutsatsen att dessa var rena provokatörer då det var uppenbart att de inte var där för att hedra Karl XII utan just för att försöka störa ordningen och vår struktur på plats. För oss var detta dock ett marginellt problem och vi höll ihop manifestationen på ett självklart sätt och fortsatte enligt plan.

Jag vill ha personer som har intelligensen, modet och förmågan att ta instruktioner. Om du seriöst vill vara med och återbygga det svenska samhället och ta på dig att vara en positiv kraft själv då är vi organisationen för dig. Är du däremot bara intresserad av att skräna och synas själv kan du säkert hitta bättre sammanhang än Nordisk Ungdom. Vad du fram till nu gjort är inte nödvändigtvis ett problem eller något jag kommer hålla emot dig men förr eller senare måste du rannsaka dig själv och bestämma dig för om du vill bidra på riktigt. Om du bestämmer dig för det så tveka inte att testa om du har vad som krävs för att få ansluta dig.

Fredrik Hagberg
Talesman Nordisk Ungdom

 

En mindre grupp försökte störa manifestationens genomförande och agera i strid med funktionärernas instruktioner. Manifestationen genomfördes dock på ett lugnt, värdigt och kontrollerat sätt trots denna mindre störning.