Mord som strategi

0

Efter massakern i Nya Zeeland av Branton Tarrant börjar högersidan direkt diskutera vad den strategiska effekten av dådet blir. Oavsett om personen är för eller mot dådet så är diskussionen på nivån “gynnas vi av detta?”. Denna diskussion är helt värdelös, även om majoriteten håller med om att dådet var fel så accepterar man den lägsta nivån för diskussion. Ponera att massmord var gynnsamt, hade det varit rätt då? Den mest grundläggande moral är totalt åsidosatt.

Orsaken till detta förklaras genom varför vi kämpar – om det är en materialistisk kamp eller en idékamp. Dagens politik är trasig, motsatta grupper hoppas på varje chans att gå ett litet steg framåt. Ungefär som ett meningslöst krig där sidorna båda har sina turlotter men också sin förintelse, i slutändan är majoriteten döda och ingen en riktig vinnare.

Även om jag uppskattar den skarpa dialogen och intressanta karaktärerna i TV-serien Game of Thrones, så ställer jag mig frågan, vad är poängen vem som vinner? Alla är ändå blinda schackpjäser utan en moral, de “goda” är bara goda i den bemärkelsen att de har spärrar mot de värsta illdåden, utöver det så är det ingen skillnad mellan de olika familjerna. Familjer tar över kronan och förlorar den sen igen – Västerländsk civilisation utan Kristendom.

Vad vill du uppnå med din kamp, vad ska föras vidare till framtida generationer? Brenton Tarrant ville få fram polarisering och inbördeskrig i våra länder. Det är sannolikt att dådet kommer inspirera likasinnade och radikalisera motståndare. Alltså fler terrordåd och fler oskyldiga som dör. Kan det teoretiskt leda till en effekt av en nationell resning i våra länder? I teorin ja, men det spelar då inte längre någon roll. Har vi tagit makten genom illdåd så har vi redan rättfärdigat den oundvikliga revolutionen mot oss.

Nej att eliten begår illdåd mot oss försvarar inte onda handlingar som ett svar, en sann god rörelse är transcendental i sin kamp med ett örn-perspektiv som inte förhåller sig till revansch utan kravställer istället på sig själv.

Målen helgar aldrig medlen. Ponera att din dotter är vänster, skulle hon bli våldtagen så kanske hon blir “omvänd”. Önskar du därför nu att din vänster-dotter ska bli våldtagen? Dessa svar borde vara så uppenbara, men i vår trasiga tid är inget längre uppenbart, inget är självklart. Denna trasiga moral och kultur – det är här kampen börjar.

Victory cannot be achieved by arms, whether you sit here to endure siege after siege, or march out to be overwhelmed beyond the River. You have only a choice of evils… I still hope for victory, but not by arms. For in the midst of all these policies comes the Ring of Power, the foundation of Barad-dûr, and the hope of Sauron. – Gandalf

Kamprad