CasaPound tar 2018 med storm

0

Den 7 januari anordnade partiet och ockupationsrörelsen Casapound en demonstration för tre fallna martyrer som blev skjutna 1978 av kommunister. Över 8000 aktivister marscherade på Roms gator, låt detta inspirera oss:

 

 

Bakgrund: 1978 gick två aktivister ut från MSI:s (ett parti som sågs som Mussolinis efterträdare) högkvarter i Acca Larentia i Rom och blev skjutna av kommunister. Detta ledde till att hundratals aktivister gick ut senare på kvällen för att protestera mot den marxistiska ondskan. Under samlingen ser aktivisterna en polis fimpa en cigarett i blodpölen från de döda aktivisterna, vilket startade ett upplopp där en till aktivist blev dödad, denna gång av polisen.

CasaPound är en organisation som fokuserar på sociala frågor som mat till fattiga, bostäder till italienare och kultur. Denna betoning konkretiserar abstrakta idéer så att de blir relevanta i människornas liv. En stor del av CasaPounds arbete är också ockupering av tomma bostäder, dessa delas sedan ut till bostadslösa. De används också till gym och konserter.

Syftet med politik är att förbättra människors vardag, den sterila moderna byråkratin må i något led ha samma ambition men den är sämre på alla sätt. Det mest effektiva man kan göra är att jobba med sociala frågor i sitt lokalsamhälle. Detta levande livsstilfokus gör CasaPound till en unik organisation och en inspiration för alla rörelser i hela Europa.

Den 4 mars är det val i Italien och CasaPound har den senaste tiden ökat starkt i opinionsmätningarna, även om de fortfarande är relativt små.