Stöd Oskar; en nationell kämpe!

1

Den 8 augusti förra året sittstrejkade 200 afghanska skäggbarn på Mynttorget i Stockholm. Det var en olaglig ockupation av svensk mark eftersom de redan hade fått utvisningsbeslut. Nordisk Ungdom kallade därför till en mindre aktion, där de ville visa att skäggbarnen är varmt välkomna att följa dåvarande lag och återvända till sina familjer där de hör hemma.

En av deltagarna, Oskar, kastade i stundens hetta – när aktivisterna blev attackerade upprepade gånger av både vänsterextremister och skäggbarn, en rökutvecklare till skäggbarnen. Någon av afghanerna fick då för sig att slänga en filt på rökutvecklaren, vilket fick en eld att uppstå. Två afghaner lyckades därpå skada sig lindrig på elden.

Oskar blev nyligen dömd för detta. 31 300 kr i skadestånd till de två ockupanterna samt två månaders fängelse. Stockholms tingsrätt skriver i domen att Oskar skulle misshandlat skäggbarnen med uppsåt. Han skulle dessutom ha gjort detta för att han velat kränka afghanerna eftersom han hatade dem på grund av deras etnicitet och/eller sexuella läggning. Det här sågs som en försvårande omständighet och ledde till skärpt straffvärde.

Man kan tycka både det ena och det andra om rökutvecklaren i sig.  Aktionen i sin helhet var lyckad eftersom Nordisk Ungdom väckte känslor och debatt, samtidigt som uppmärksamhet drogs till att nej inte är ett nej i asylprocessen. Det viktiga nu är att vi stöttar den unga svensk som gått från ord till handling för att påverka samhället, nu när han har det som svårast.

Swisha valfritt belopp till följande nummer. Allt går oavkortat till att betala böterna som tingsrätten dömt Oskar att betala. Märk betalningen med “Oskar” : 072 844 70 45