Ulrika Hallgren berättar om Mynttorgsprotesterna 16/12

0

Söndag den 16 december arrangerades demonstration nummer 5 på kort tid i huvudstaden mot FN:avtalet ”Global compact”. Det var med viss bävan ett gäng från Mynttorgsaktvisterna och Nordisk ungdom drog in. Vädret visade sig nämligen från sin sämsta tänkbara sida. Snöblandat ihållande regn och slask.

Av tidigare erfarenhet från fysiska opinionsyttringar så har vi lärt oss att den svenske medborgaren i allmänhet är väldigt väderstyrda och ofta stannar hemma om vädret är dåligt. Vill redan här inflika med att rikta ett stort tack till Er Myntisaktivister som ställde upp utan tvekan i rösten. Alltid samma järngäng som förmodligen skulle ställa upp om man så ringde dem mitt i natten. Tack! Jag är tacksam och otroligt stolt över er. 

Till vår glädje så var det ändå en stor uppslutning. Uppskattningsvis 400-500 personer. Kanske fler men uppger hellre för lite än för mycket. Etablissemanget är de första att rikta skarp kritik om någon uppger för stor mängd deltagare om det är en tillställning som systemmedia tycker illa om. Naturligtvis bottnar denna kritik i att de inte vill att allmänheten skall få vetskap om att det är stor uppslutning på våra demonstrationer. Folkets resning är en maktfaktor som skrämmer kort och gott. Man lyfter hellre upp systemlojala och meningslösa samlingar av personer som stödjer eliten en visar att det faktiskt finns ett motstånd till maktfullkomligheten och förfallet.

Några av talarna för dagen. Katerina Janouch, Bianca Muratagic och Izabella, tre starka kvinnor.

Vi fick lyssna på “brinnande” och starka tal av kvinnorna Katerina Janouch, som också var den som arrangerade demonstrationen denna dag, och av Bianca Muratagic och Izabella. Micke Willgert från Swebbtv höll också ett välmatat och informativt tal. Alla dessa talare är viktiga röster men jag vill nog ändå slå ett extra slag för modet hos den 15 åriga Izabella från Göteborg som rest ända till Stockholm för att hålla sitt tal om Global compact och migrationsavtalet. Hon berörde de stora problemen som finns i vårt samhälle relaterade till den massiva invandring Sverige haft i synnerhet sedan “invasionen” hösten år 2015.  Denna höst var det som att vrida på en kran. In kom folk främst från MENA-länderna, majoriteten utan asylskäl/flyktingstatus. Många ville helt enkelt komma till “bidragsparadiset” Sverige för att skapa sig en bättre tillvaro – på bekostnad av oss medborgare som betalt skatt till systemet hela våra liv. De kom hit och på bara ett par år bröt de vårt samhällskontrakt på mitten som om den vore en torr kvist. Numera är det extremt svårt att få en bostad, läkartid, tandläkartid och så vidare tjänster som borde ingå i vårt samhällskontrakt för oss skattebetalande medborgare. Köerna är långa och vårdkollapsen är ett faktum på många håll i landet. Speciellt på våra storsjukhus. 

Izabella fick förfrågan av Janouch om hon ville ställa upp som talare i Stockholm och utan tvekan så sa denna unga kvinna ja till detta. Hon hade som sagt rest upp till Stockholm med sin mor som också var en av dem som arrangerade demonstrationen i Göteborg den 9 december. Dessa helt vanliga tjejer är en förebild för oss. Kan dom så kan alla! Tack för att vi fick möjligheten att hänga med er och lära känna er bättre. Ärorikt. 

Utan erfarenhet anordnade Izabella och hennes mamma en lyckad manifestation med små medel – ett starkt bevis att ALLA kan göra något. Man behöver inte mycket och stöd finns att få hos oss som har erfarenhet att anordna manifestationer/demonstrationer. Vi har gemensamt även många kanaler att sprida informationen om en planerad demonstration så här finns också en fördel att slippa anlita dyra reklambyråer – en viktig del mot att nå ett mer komplett självförsörjande inom vår svenskvänliga rörelse.

Ni kan få en “manual” på viktiga punkter att följa och simsalabim så har ni fixat en demonstration. Vi behöver flera ute på gatan som arrangerar. Nu är vi en liten klick bland alla tusentals svenskar som drar detta lass. Gör det du också! Jag brukar säga och återupprepar det ännu en gång “Ingen kan springa hela loppet men alla kan springa en sträcka var”

Tack till alla modiga svenskar som trotsade busvädret och slöt upp och tack till arrangören Katerina Janouch som tog initiativet till att arrangera ännu en demonstation. Enda minuset förutom vädret var att bensinen tog slut i elaggregatet vilket påverkade ljudet. Ett stort TACK till dig okända medborgare som kom till undsättning och ilade iväg till en bensinmack och köpte bensin. 

Nu tar vi en kort julledighet och laddar batterierna men kommer tillbaka med fulladdade kanoner till nästa år. Hjälp till du också! Har du kompetenser och resurser och inte “är gjord av socker” så maila oss och säg vad DU kan bistå med till nya demonstrationer mynttorgsaktivisterna@gmail.com 

Ett ps: Mynttorgsaktivisterna försökte streama live från både Youtube och Instagram men det gick inte av någon anledning. Ska felsöka varför det plötsligt blev så olyckligt men vi tipsar om Youtubekanalen “Skogsjön” som lagt upp film. Dessutom finns det mycket smått och gott på den kanalen av högt intresse.

Vi önskar er alla trots rådande situation i landet en riktigt god och fridfull julhelg. Vi ses på barrikaderna nästa år!

Vid pennan: Ulrika Hallgren, Mynttorgsaktivisterna samt koordinator i Blå korset www.blakorset.org

Länk till:

Skogsjöns  youtubekanal

Anslut dig till en gatuaktiviströrelse! Mynttorgsaktivisterna eller Nordisk ungdom:

Prenumera på Swebbtv:s youtubekanal. Micke Willgert ger ut många mycket bra och informativa intervjuer. 

Här är Mikael Willgerts synnerligen välmatade tal som han höll i söndags och som vi gärna ser att ni sprider.