Motgångarna härdar oss

4

Slutet av 2017 och början 2018 har varit en minst sagt händelserik tid för Nordisk Ungdom. Nedstängning av vårt bankkonto, nedstängning av vår framgångsrika youtube-kanal och nu senast väcks det åtal på grund av vår aktion mot Stockholm Pride förra året.

Under våren har vi stärkt organisationen mycket, vi har arbetat på vår internkultur och de lokala aktivistgrupperna. Vi har även öppnat vår internetbutik Nordic Wear, lanserat kommunikationplattformen Skandinavisk Frihet, sjösatt paraplyorganisationen Skandinaviska Förbundet samtidigt som Dackeinstitutet anordnat föreläsningar och gett ut sin första bok. Vad som är mest anmärkningsvärt dock är inte våra framgångar, utan de motgångar som har uppstått.

I höstas fick vi brev från Nordea att de härmed stänger ner vårt bankkonto samt alla våra internettjänster. Privata bankkonton blev även hotade att stängas ner på grund av att deras Swishkonton användes mellan aktivister. Att den enorma bankoligarkin känner behov att stänga ner hos säger en hel del om vår framgång med att popularisera nationalismen under de senaste åren.

I juni fick vi tre strikes (varningar) från youtube under loppet av några dagar och därmed stängdes vår youtubekanal ner med sju tusen prenumeranter. Bland de anmälda videoklippen var vår humoristiska aktion om skäggbarn tidigare under månaden. Detta är ett bevis på att det inte handlade om något grovt olämpligt innehåll i våra videoklipp utan att den enorma internetjätten Google som äger youtube kände att vi får för mycket uppmärksamhet på deras kanaler.

Nu i veckan har 13 aktivister från Nordisk Ungdom blivit kallade till rättegång för ”störande av allmän sammankomst” samt ”ohörsamhet mot ordningsmakten”. Detta för att vi stod upp för att våra svenska barn inte ska bli offer för den groteska sexualisering som pågår under Prideparaden. Bland annat nakna perversa gubbar som känner behovet att slänga runt sitt könsorgan framför åskådare (om något, störande av allmän sammankomst?). Att det anmärkningsvärda i sammanhanget skulle vara att några sunda ungdomar försenade tåget med 10 minuter är groteskt.

Medan jag skriver denna text blir jag så förbluffad över hur sjuk vår värld är och hur mycket mer vi behöver kämpa i framtiden. Dessa motgångar stärker vår tro på att vi behöver en förändring och det kommer endast att stärka vår kämparglöd. Tack Nordea, Google och den svenska rättsstaten för att ni håller oss på tårna och stärker vårt driv.

Kamprad